Jessy

Border Team's Classic Run

Jessy

Border Team's Classic Run, Jessy, er blevet vores første BorderCollie.

Vi har købt hende hos Erik og Inge-Lise Ussing i Kennel Border Team.


Ud over på billeder, så så vi hende første gang, da hun var 6 uger, og vi hentede hende, da hun blev 8 uger.

Vi havde Susanne med på de 2 ture, da hun sulle have en kuldsøster med til Bornholm.


Vi er blevet meget gæstfrit modtaget hos Erik og Inge-Lise, og vi ser meget frem til at skulle leve sammen med Amys hvalp. Der knytter sig den lille historie til hvalpen, at Maria udstillede Amy på DKK's Bornholmerudstilling i 2008.

Jessy kom med bilen i Sorø, og da vi havde god tur, besluttede vi at slå et smut omkring DKK's Sheltie-udstilling i Ørbæk. Vi kunne jo lige så godt indrømme vores "forræderi" mens alle Sheltie-vennerne var samlet et sted.

Vi blev da også, som ventet, modtaget med forargede udbrud, men da de fik set nærmere på hvalpen, så måtte de jo indrømme, at en borderhvalp jo er en dejlig oplevelse. Vi blev i alt fald sendt hjem med mange tillykker og gode ønsker for fremtiden.


Vi havde en fin hjemtur med de 2 hvalpe, og vi fik snakket med rigtig mange mennesker på rastepladser og på færgen.


Da vi kom hjem, skulle velkomstbegejstringen fra de 3 sheltie-tøser jo først overstås, så gik de lidt som katten om den varme grød, og så skulle der jo snuse lidt og puffes lidt. Jessy var dejlig uimponeret af de 3 pigers undersøgelser - hun havde travlt med at undersøge sit ny hjem. Kun lidt knurren, da hun lagde sig på Theas plads, da Maria lagde sig med madras og dyne midt på gulvet. Jessy kiggede lidt på Thea, rykkede sig 5 cm og lagde sit trygt til at sove videre, og det var så den hjemkost. Ved sengetid væltede hun ind i sin ny hundekurv på Marias værelse sammen med Maria og Thea, og så var der ellers stille derfra resten af natten.

Næste dag var der lidt snuseri igen, men en venlig stemning, og Jessy har helt sikkert følt sig tryg i huset. Den første uge er gået med at Jessy falder mere og mere til - bliver mere og mere udfarende overfor e andre hunde og vores sokker og fødder - vi havde lige glemt lidt om hvalpetænder og kropsdele i jordhøjde.Så har vi introduceret hende til vores hundevenner i klubben og vores træningsaktiviteter, hun har været med til både agility og lydighedstræning. Som 9-ugers fødselsdag fik hun lov til at følges med de andre på tur i hundermeterskoven - uden snor. Det gik så godt, at vi nu har haft alle 4 i fri dressur på stranden. Det er dejligt at se dem alle strække rigtig ud.


Jessy er blev et år nu og er faldet godt ind i huset - hun er stadig flokkens ballademager, men vi begynder at kunne se en svagt spirende modenhed. Vi har hende stærkt mistænkte for at være en sheltie i borderforklædning - præget som hun er af sin opvækst.

Jessy er nu meldt til lydighed i klasse 1 og hun begynder til agility.


Jessy er jo en hurtig hund, der har brug for præcise anvisninger, hun er absolut lærenem, desværre har det vist sig at hun meget let stresser helt op, så vi har måttet erkende, at nogen konkurrencehund bliver hun altså ikke sammen med os.


Til gengæld er hun en sød og social hund herhjemme, som vi har meget glæde af, hun bærer meget sheltieopførsel i sig.