Nova

Elverlamshusets Nova.

Nova.

I september 2010 skulle Laura, som jo boede hos Kennel Elverlamshuset, have sit sidste kuld. Ligesom med Emma opstod spørgsmålet om, hvorvidt hun skulle rejse hjem til Bornholm eller om hun skulle omplaceres til en familie.


Spørgsmålet tog egentlig ikke så lang tid at besvare, det var ok, at hun havde boet hos Elverlammerne, men skulle hun ikke bo der, ja så skulle hun hjem igen.


Nu var det så sådan, at Maria og Lotte (fra Elverlam) i lang tid havde haft en aftale om, at hun skulle have en hvalp fra et af Lauras kuld, nu var det jo sidste kuld, så det måtte så blive nu, det skulle ske. Vi kunne altså begynde at forberede os på, at Laura ville flytte hjem sammen med en hvalp.

Tanken med hvalpen var, at den først og fremmest skulle løbe AG, så da én af hvalpene havde nogle noget uautoriserede farvetegninger, og da den i øvrigt virkede yderst fornuftigt, ja så havde vi ingen problemer med, at Laura skulle have Nova med hjem.


Nova rykkede til Bornholm i oktober, og efter de sædvanlige optagelsesceremonier var hun optaget i familien.


Ved en dyrlægeundersøgelse fandt vi ud af, at hun havde fået en tidlig skade, der indebar at højre skulder var permanent ude af led. Nova havde fået skaden så tidligt, at knoglen havde udviklet sig forkert.

Vi var på dyreklinikken i Faxe, hvor vi diskuterede eventuel operation. Konklusionen blev, at hun med en operation ville få fikseret forbenet, med de belastninger det nu ville give. Til sammenligning havde vi hendes adfærd i hverdagen, hvor intet tydede på, at hendes skade påvirkede hende - hun havde lært selv at kompensere. Da hun således hverken havde smerter eller havde problemer med at bevæge sig, besluttede vi, at hun skulle have lov til at klare sig selv. En beslutning vi ikke har haft grund til at fortryde.

Selvfølgelig har vi måttet erkende, at hun jo ikke bliver AG-konkurrencehund, men hun kan løbe for sjov, og hun bærer ikke præg af sin skade i hverdagen.


Nova er jo den lille, og det udnytter hun stadig til fulde - legesyg og fræk. Hun er bedsteven med Jessy og er en trofast skygge når de tæsker afsted ud over markerne på jagt efter rådyr og harer.


Efter at Get It er begyndt at komme i huset, har hun fundet en ny og interessant løbekammerat.


17-03-2021 blev slutdatoen for Nova. Jeg troede egentlig, at hun var begyndt at vise tegn på slidskader pga sin skade, men røntgenbillederne var yderst fine - til gengæld var nyrerne ikke fine. De var ved at stå af pga kræft. Hun kunne muligvis stabiliseres med kraftig medicin, men det valgte vi fra, så vi fik hende aflivet.