5 år mere

2011 ff

Maria rykker ud og finder et værelse i Rønne, men træner stadig hundene. Det er især Thea, Emma og Laura der løber agility. Lauras hvalp har vist sig at have en skulderskade. En operation vil fiksere hendes ben, så i samråd med dyrlægerne beslutter vi, at det er bedre, at hun selv kompenserer for skaden, og det klarer hun ganske udmærket. Hun lever sådan set et helt normalt liv, men vi skal ikke regne med hende som konkurrencehund.


Vi snuser til rally-lydighed, men det er AG, der fylder mest. Jessy viser sig desværre at være en meget stresset hund på en AG-bane, så det er fortsat sheltierne, der tager sig af konkurrencesporten i familien.

I 2013 begynder Thea at vise tegn på træthed i bevægapparatet. Desværre viser det sig at problemet skyldes en svulst, og vi beslutter, at hun skal aflives.

I løbet af sommeren kommer Nunu ind i familien. Nunu omplaceres fra en jysk familie, og den flytter til Rønne med Maria. Emma begynder at se slidt ud, når hun har løbet AG. Hun stiller op til sit sidste klasse 2 stævne som 9½ årig, klarer sig fint, stiller op et par gange derefter i seniorløb, men vi beslutter så, at det er slut med konkurrence for hendes vedkommende.

I løbet af efteråret modnes tanken hos Maria og en veninde om at få endnu en hund. De løber begge agility, har snuset til træneruddannelsen og mener, at de vil kunne træne en hund op helt fra bunden. Træningen skal målrettes AG lige fra den kommer ind i huset.

Get It flytter ind hos Maria og træningen begynder i det små. Et år efter kan den begynde på officiel AG-træning, og det er helt klart, at den målrettede indsats har givet pote.

Status 2015.

Josefine blev syg. Hun gik fra kosten og blev mere og mere sløv. Sammen med dyrlægen landede vi på en diagnose på noget livmoderbetændelse, så vi aftalte, at hun skulle opereres. Hun blev afleveret om morgenen og lagt i narkose, og Leif kørte videre mod arbejde. På vejen ringede dyrlægen. De sidste blodprøveresultater var lige kommet, og de viste desværre at infektionen havde bredt sig temmelig meget. Vi blev enige om, at de bare skulle lade hende blive i narkosen og så aflive hende. Chancerne for, at hun ville kunne overleve bedøvelse og operation var alt for lille.

Bortset fra Get It og Maria så er vores sportsindsatser nu begrænset til hyggeniveau.

Get It's målrettede agility-hvalpetræning viser nu sin værdi i praksis. Hun er stor nok til at kunne deltage i klubbens træningshold, og hun viser klart,at hun har fattet både det basale og en hel del mere. Vi regner med hendes første stævnedeltagelse til foråret.

2016.


Som skrevet før, så er en ikke nok.

Maria bor jo sammen med Get It, som hun fik fra Kennel Shenaja, og her sidst på året blev hun fristet, og det blev til en aftale.

Shenajas American Carolina - Magic - flyttede ind. En temperamentsfuld sort/hvid tæve.

Den er faldet godt til, og er gået i gang med sine træningsprogrammer.